Hoppa till huvudinnehåll

Tips från Veganuari-coachen

Sabina som gjorde Veganuari 2020 har fortsatt att vara vegan sedan dess. Här ger hon sina 5 bästa tips till dig som ska testa Veganuari 2021.

 

 1. Gå "all in"
  Se det som en möjlighet, chans, utmaning, en månad där du kan satsa dina krafter på att hålla dig till planen, få upp ögonen för veganism och vara vegan i en månad - Ta tillfället i akt och gå "all in".
   
 2. Uppmärksamma det positiva
  Ibland kan det kännas svårt att ställas inför en livsstilsändring och då kan det lätt bli en negativ spiral med jämförelser av ditt "gamla bekväma liv" och det nya främmande, utmanande. Försök då se till det överflöd du faktiskt har, inte det du saknar - Kom ihåg att uppmärksamma allt det positiva. 
   
 3. Var snäll mot dig själv
  Det är mänskligt att ha ett begär efter något som du inte har eller "får", vi människor vill gärna ha det vi inte "kan" få och det har du säkert märkt i flera avseenden i livet. Kom ihåg att vi alla bara är människor - Var snäll mot dig själv.
   
 4. Påminn om ditt "varför"
  Varför antar du utmaningen under veganuari? Det finns säkert någon drivkraft som tagit dig hit idag, djuren, naturen, hälsan, listan kan göras lång. Påminn dig själv - Vad är ditt "varför"?
   
 5. Engagera flera
  Hör med kompisar, familj, grannar eller främlingar på nätet om de vill anta utmaningen under veganuari tillsammans med dig. Oavsett om du är ensamvarg eller trivs bäst i grupp är det ett toppenverktyg att ta till för att hålla dig själv på banan, få mer pepp och lust att klara denna fantastiska månad samt för att sprida budskapet med utmaningen - Engagera flera!d
Sabina med hunden Bella.

 

Vill du ha hjälp med att komma igång med Veganuari? Se vårt startkit för Veganuarisar här. 

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden