Hoppa till huvudinnehåll
Veckan vegan - en dal
Vegokoll

Testa veganska paradrätter

Kvarterskrogen Paraden på Valhallavägen, Stockholm har gått in i Veganuari med en vegansk meny. På menyn står en skön grön pasta, gyoza knyten och mycket mer. Utöver utsökt vegansk mat kan dina hundkompisar hänga med in.

I en mysig lokal på Valhallavägen i Stockholm hittar du en kvarterskrog utöver det vanliga. Förutom att servera lite finare mat så har du möjlighet att ta med din hund och äta helt veganskt. Under januari erbjuder de en veganskt meny, i den ingår bland annat en grön skön pasta som består av bucatini vänd i pistou på spenat och persilja, picklad pumpa, örtstekt portabellosvamp, mangold och rostade pumpakärnor. Vill du ha något lättare kan du beställa gyoza knyten dessa är fyllda med svamp, rostad paprika och inlagd kronärtskocka med krämig havredipp och oliver. Dessutom har de alltid en veckans vegan, denna vecka är det en indisk linsgryta med kokosmjölk med en sallad på mango, gurka och ärtskott, naan bröd samt en myntadressing. 

Vill du äta en rejäl och extra lyxig frukost kan du komma på morgonen och beställa en chiapudding - Lingon och kokos chia gjord på kokosmjölk toppad med hemmagjord granola, jordnötssmör och kokosflarn.

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden