Hoppa till huvudinnehåll
Bild på en gryta som står på en skärbräda i trä med kryddor omkring
Vegokoll

Sverige - världens fjärde mest veganvänliga land

Veganism är en rörelse som växer - erkända tidningar som The Guardian och The Economist är några av de som har skrivit om hur veganism ökar i popularitet runt om i världen. Och nu lyfter sajten Chef's Pencil fram Sverige som ett av världens mest veganvänliga länder.

I förra veckan publicerades en artikel på Chef’s Pencil - en sajt för kockar där recept och mattrender delas - som handlade  om statistiken för Google-sökningar i kategorin “veganism” - sökningar på ord som veganism, veganska restauranger, veganska recept m.m.

Statistiken att antalet sökningar relaterade till veganism ökade globalt med 11 procent under 2018 jämfört med 2017, och med hela 35 procent jämfört med 2016!

Sett till länder där Google-sökningar kring veganism är mest populära (i relation till landets folkmängd) hamnade Sverige fjärdeplats (!) efter Australien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Också när det kommer till städer fanns Sverige med på topplistan - Göteborg hamnade på plats 14 av världens mest veganvänliga städer följt av Stockholm på plats 15. 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden