Hoppa till huvudinnehåll
Två teryakisubs från Subway mot en vit bakgrund
Vegokoll

Subway lanserar ny vegansk Teriyaki Steak Sub under Veganuari 2023

Den 4 januari lanserade Subway sin nya smarriga växtbaserade Teriyaki Steak Sub. Den nya suben innehåller bitar av växtbaserat köttsubstitut från The Vegetarian Butcher och kommer finnas tillgänglig på Subway till den 14 februari 2023.

Det nya veganska alternativet är det senaste tillskottet på Subways meny och är en del av ett nytt långsiktigt samarbete med The Vegetarian Butcher på den svenska marknaden. Lanseringen uppmärksammar den växande trenden med att fler och fler kunder önskar att ersätta animaliskt kött mot ett gott växtbaserat alternativ, speciellt under januari som numera i folkmun kallan Veganuari.

Subway vill i år uppmana sina konsumenter att anta utmaningen att äta vextbaserat i januari genom att erbjuda en av de populäraste subsen som ett veganskt alternativ. Sedan starten 2014 har trenden med "Veganuari" fortsatt att växa och uppmuntrar folk att prova på en växtbaserad livsstil under en månads tid (och mer därtill om man vill). Under början av det nya året är folk oftast betydligt mer medvetna om vad de äter, och många väljer därför att äta mat som har en positiv inverkan på både hälsan och vår planet. Under Veganuary 2022 inspirerade Subway över 620 000 människor att prova deras veganska alternativ – med deltagare från över 220 länder.

För att underlätta gästernas möjlighet att göra hållbarare val så har Subway inlett ett samarbete med The Vegetarian Butcher, en av världens ledande producenter av växtbaserat kött. The Vegetarian Butcher vill göra deras växtbaserade protein till den nya standarden med målbilden att proteinet ska efterlikna smaken och konsistensen av animaliskt kött. De är övertygade om att allt köttälskare uppskattar med kött – smakupplevelsen, tillagningen och de sensoriska aspekterna – inte behöver komma från djur. Samma känsla kan uppnås utan att ett djurliv ska behöva offras.

Den nya växtbaserade Teriyaki Steak Sub med utsökta veganska bitar i är framtagen med ett helt nytt recept som Subway har skapat tillsammans med The Vegetarian Butcher.

På Subway har våra gäster alltid ett stort urval av goda alternativ. Vi är väldigt nöjda över att kunna erbjuda vår nya limited edition växtbaserade Teriyaki Steak Sub och samtidigt välkomna vår populära köttbaserade Steak and Cheese tillbaka. Båda varianterna är marinerade i en grymt god Teriyaki-glaze, toppas med smält ost och det konsumenten önskar från vårt stora utbud av färska grönsaker. Tillsammans med vår partner The Vegetarian Butcher är vi övertygade om att ett växtbaserat val inte ska behöva kompromissa på vare sig smak eller njutning, säger Elina Jollman, Marketing Manager på Subway® Sverige.

Vi på The Vegetarian Butcher tar fram produkter som gör det enkelt att inte behöva offra något: varken smak, konsistens, miljöaspekten eller näringsinnehållet. Vi är väldigt glada över samarbetet med Subway och den nya växtbaserade Teriyaki Steak Sub. De saftiga veganska bitarna är ett perfekt sätt att visa på hur växtbaserat och njutning går hand i hand, säger Hugo Verkuil, VD på The Vegetarian Butcher.

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration bara ett klick bort! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden