Hoppa till huvudinnehåll
Fyrkantiga veganska burgare på en grill som blir penslad med grillolja.
Vegokoll

Stacky's gör entré på Gröna Lund

Stacky's är ett växtbaserat protein på svenska råvaror som inte försöker härma kött, utan beskriver sig själva som ett helt nytt livsmedel i sig. Stacky's är gjord på svenska råvaror; svarta bönor, kikärtsmjöl, havre, morot, gul lök och olika krydd-smaksättningar. När säsongen inleds på Gröna Lund den 24 april så blir det också debut för Stackys i två av deras restauranger.

Det svenska växtbaserade varumärket Stacky's säger sig vara en motreaktion på alla köttsubstitut som kommer från livsmedelssektor, och vill heller inte bli klassad som det. Baserade på svenska råvaror finns Stacky’s i tre olika smaker; Hot & Spicy, Smokey BBQ och Stacky’s Original. Kockarna Johannes Wahlman och Mattias Larsson är kreatörerna bakom Stacky's första produkt som redan säljs på ett antal restauranger runtom i Sverige. Försäljning sker även direkt till konsument genom Stackys webbshop.

När säsongen inleds den 24 april på Gröna Lund så blir det också debut för Stacky's i två av tivolits restauranger, Sams Deli och restaurang Fiesta.

Vi är väldigt stolta över att våra produkter kommer säljas på en så folklig och välkänd mötesplats som Gröna Lund. Hela idén med Stacky's är att göra vegetarisk mat tillgänglig och tilltalande för hela svenska folket och nu får vi verkligen möjlighet att nå en bred publik, säger Stefan Olsson, medgrundare och vd för Agentvegan som står bakom Stacky's.

Stacky’s är gjord på kikärtsmjöl, havrekärna, svart böna, morot, gul lök, rapsolja och kryddpasta och formad som en rektangel. På Gröna Lund kommer den utöka det växtbaserade utbudet med en produkt som inte är sojabaserad men som däremot är baserad på svenska råvaror. Detta blir en positivt bidragande produkt för Gröna Lunds hållbarhetsarbete.

Få mer inspiration i brevlådan eller inkorgen! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden