Hoppa till huvudinnehåll
Flickan med pärlörhänget äter en pizzaslice med veganost på
Vegokoll

Simply V har öppnat ett vego-ostmuseum under Veganuari

Tysklands mest framgångsrika veganska ostmärke Simply V ställer ut "modern ostmatskonst" under Veganuary 2023.

Den 13 januari öppnades Simply V Museum of Alternative Cheese i den trendiga stadsdelen Mitte i Berlin, där besökarna kommer att kunna njuta av modern matkonst i form av målningar, installationer och fotografier samt sann kulinarisk konst.

Utställningen som kurerats speciellt för detta tillfälle visar verk av unga samtida konstnärer som kretsar kring ost. I konstverket kommer det inte att framgå om konventionell eller alternativ ost är avbildad.

Gränserna suddas ut här, precis som de gör för konsumenterna: de njuter av ost idag och ostalternativet imorgon, och det är precis vad Simply V vill säga med museet av alternativ ost, säger alternativa mejerimarknadsledaren.

Bland de representerade finns Oliver ”Ollanski” Bieräugel med sin prisbelönta papperskonst, fotografen Tom Medici med sina arrangerade matstilleben, grafiker och illustratörer Anna Rupprecht och Ju Schnee, vars konst förenar verkligheten med den virtuella världen.

Konst och kök går väldigt bra ihop - det är inte för inte som de kallar det för kulinarisk konst. Det är därför vi nu presenterar båda tillsammans i januari, som för många också är vegansk, och gör vår matkonst påtaglig mitt i samhället, för det är precis där den hör hemma, säger Caroline Zimmer, vd för E.V.A. GmbH, som producerar Simply V.

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden