Hoppa till huvudinnehåll

Så lever du klimatsmart - 5 tips från Årstiderna

Vill du leva mer klimatsmart men vet inte hur? Kanske känns det krångligt och till och med jobbigt. Det behöver det inte vara!  Ekologiska matkasse-företaget Årstiderna bjuder på sina 5 bästa tips till hur du kan bli mer klimatsmart under 2021!

 1.  Ät HELA grönsaken. Broccolistjälken smakar fantastiskt! Och de där blasten på blomkålen som du bara slänger ut, prova istället att ha med dem i din grönsakswok
   
 2. Planera dina inköp. Genom att beställa hem en färdig matkasse, eller ha en noga genomtänkt inköpslista, minskar du risken för matsvinn eftersom matmängden du får hem är planerad in i minsta detalj.
   
 3. Uppfinn nya matsvinnsrätter. Låt dina rester få nytt liv i en ny rätt. Det finns många spännande kombinationer av pizzatopping och pajfyllning, bara fantasin sätter gränser!
   
 4. Se nya användningsområden. Dina pressade citronhalvor kan få en tur i diskmaskinen för en naturlig rengöring - och din kaffesump kan du använda för att göra rent diskhon!
   
 5. Förvara rätt och ge maten nytt liv. Genom att förvara dina råvaror på rätt sätt håller de sig fräscha längre och du undviker matsvinn. Har sallaten ändå blivit ledsen i kylskåpet? Lägg den i en bunke med iskallt vatten, så blir den snabbt krispig igen!

Välj Vegos Sarah har testat att vara mer klimatsmart genom att ta till sig tips nummer två. Läs om hennes test av Årstidernas ekologiska Lantlåda här!

Foto: Årstiderna

Bli mer klimatsmart - testa mer veganskt!

Anta vår Veganuari 2020 och ta ett första steg mot en djurvänligare värld.  Du får allt från veckomenyer, inköpslistor, förslag på frukost, alternativ till mellanmål och mycket mer!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden