Hoppa till huvudinnehåll
En vegansk bowl med hummus, paprika, kikärtor, krasse bland andra grönsaker.
Vegokoll

Så får Karlstad fler att välja vego

Karlstad kommun sätter ribban för skolrestaurang genom att tillsammans med Ahlström Factory erbjuda växtbaserad mat hela veckan på gymnasieskolor i Karlstad. 

Inom offentlig sektor, och speciellt mot skolor, så ökar efterfrågan ständigt för mer och varierad vegetarisk kost. Trots denna ökning så upplever många av köken att det finns vissa individer som fortfarande är långt ifrån att ge vegetarisk mat en chans. Ahlström Factory har tillsammans med Karlstad Kommun tagit fram ett koncept som hjälper till att attrahera denna målgrupp.

Med en häftig design och attraktivt budskap vill de locka över de ätande till en maträtt som är växtbaserad, utan att fokusera på det! I centrum står i stället att det är god mat i moderna rätter! Temat är Street Food och det är rätter från olika ursprungsländer.

Syftet med denna satsning är att slå hål på gamla fördomar mot att vegetarisk mat inte är gott, alltid måste vara så ”grönt-och-skönt”, annorlunda och icke mättande. Konceptet blir till en temavecka och kommer att serveras under hela vecka 20 (denna vecka) på gymnasieskolor i Karlstad. Där kommer eleverna få chans att äta dagens rätt i tält på skolans innergård.

Inspirationen kommer från Green room en del av matsalen i Älvkullegymnasiet som enbart serverar veganska eller lakto-ovo vegetariska rätter.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden