Hoppa till huvudinnehåll
Rydbergs veganska såser 2021
Vegokoll

Rydbergs lanserar flera klassiska såser - i veganska varianter

Nu blir det ännu godare att grilla veganskt i sommar - för nu finns det massor nya såser i butikshyllorna. Rydbergs har under våren 2021 lanserat några klassiska favoriter i växtbaserade varianter som därmed fått en Vego-vimpel på sig: Mangoraja, Bearnaise Original, Bearnaise Grill, Bearnaise Chili och Aioli.

Bakom Rydbergs såser ligger företaget Foodmark. På sin hemsida skriver Foodmark att det veganka sortimentet växer för varje år på grund av att det är viktigt att utveckla produkter som är mer hållbara för vår miljö och djurvälfärd.

Under våren lanserar därför varumärket Rydbergs fem klassiska såser i helveganska varianter.

Kunder och konsumenter kommer att känna igen smakerna, eftersom att det är Rydbergs klassiska bägarsåser som fått en Vego-vimpel, som visar att såserna enbart innehåller vegetabiliska råvaror.

 

Förutom att Mangoraja, Bearnaise Original, Bearnaise Grill och Bearnaise Chili blir veganska utökas också sortimentet med en klassisk Aioli – även den som vegansk.

– Vi är glada att kunna bredda vårt erbjudande så att fler konsumenter kan njuta av våra goda såser. På Rydbergs vill vi omfamna alla kring middagsbordet och tack vare att våra bägarsåser nu enbart innehåller vegetabiliska råvaror gör vi det möjligt för såsälskare som är veganer, vegetarianer, laktosintoleranta eller äggallergiker att kunna njuta av våra populära såser, säger Anja Kempe, Marknadsdirektör på Foodmark.

Rydbergs har sedan tidigare flera veganska såser i sitt sortiment, bland annat Hamburgardressing och Sriracha Mayo.

Ge bort mer vegoinspiration till någon du tycker om! Beställ vårt kostnadsfria inspirationsmagasin som är fullproppat med vegotips. Du lär dig om vegansk bakning, näring, hur du ska tänka kring barn & vego, smarriga recept och massor annat. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden