Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Veggsallad med äggig-smak

En enkel tofusallad med äggsmak från Kala namak saltet

20 min
Påsk
Sallader
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
200 g fast tofu
1 tsk gurkmeja
100 g ruccola
100 g bladspenat
10 körsbärstomater
1 tsk citronsaft
½ tsk olivolja
  1. Börja med att tärna tofun i lagom stora bitar.
  2. Krydda med kala namak* och gurkmeja och stek i ungefär fem minuter eller tills den fått lite färg.
  3. Servera den nystekta tofun med ruccola, spenat och körsbärstomater och ringla över lite nypressad citronsaft och olivolja.

Tips! Om du vill så kan du istället för att tärna tofun, smula den innan du steker den. Vips, så har du gjort scrambled tofu!

*Kala namak är ett svart salt som ofta används i sydasiatiska rätter i bland annat Bangladesh, Nepal, Indien och Pakistan. Saltet används ofta i veganska rätter för att ge maten en äggliknande smak. Du hittar oftast kala namak i indiska, asiatiska eller helveganska butiker.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt