Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk äggsallad

En enkel tofusallad (vegansk äggsallad) med äggsmak från Kala namak.

20 min
Påsk
Sallader
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
200 g fast tofu
1 tsk gurkmeja
100 g ruccola
100 g bladspenat
10 körsbärstomater
1 tsk citronsaft
½ tsk olivolja
  1. Börja med att tärna tofun i lagom stora bitar.
  2. Krydda med kala namak* och gurkmeja och stek i ungefär fem minuter eller tills den fått lite färg.
  3. Servera den nystekta tofun med ruccola, spenat och körsbärstomater och ringla över lite nypressad citronsaft och olivolja.

Tips! Om du vill så kan du istället för att tärna tofun, smula den innan du steker den. Vips, så har du gjort scrambled tofu!

*Kala namak är ett svart salt som ofta används i sydasiatiska rätter i bland annat Bangladesh, Nepal, Indien och Pakistan. Saltet används ofta i veganska rätter för att ge maten en äggliknande smak. Du hittar oftast kala namak i indiska, asiatiska eller helveganska butiker.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden