Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Veganska spenatvåfflor

Recept på veganska spenatvåfflor med havstångskaviar och växtbaserad crème fraiche.

25 min
Påsk
Förrätt
Midsommar

Ingredienser

5 portioner
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
8 dl soja- eller havremjölk
2 dl tinad hackad spenat eventuellt
en knippe persilja eller gräslök
2 vitlöksklyftor
örtsalt

Topping

havstångskaviar
vegansk crème fraiche
  1. Rör ihop mjölet med bakpulvret och vispa ner mjölken. Tillsätt den tinade spenaten och persiljan/gräslöken, pressa ner vitlökslyftorna i smeten och salta en aning.
  2. Grädda våfflorna i våffeljärn, beräkna ca 1 dl smet per våffla.
  3. Servera med havstångskaviar och en klick majonnäs eller sour supreme.

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt