Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk Toscakaka

Veganiserad klassisk toscakaka med mandelglassyr

45 min
Fika
Baka
Midsommar

Ingredienser

6 portioner
100 g mjölkfritt margarin
½ dl sojagrädde
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sojamjölk

Glassyr

75 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1 msk sojamjölk
100 g mandelspån eller 1½ dl finhackad sötmandel
  1. Smält margarinet. Vispa ihop socker och grädde. Rör försiktigt ner margarinet och resten av ingredienserna.
  2. Smörj och ströa en rund form (ca 24 cm i diameter) med löstagbar kant. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Värm röran under omrörning tills den tjocknat.
  4. Ta ut kakan och bred på glasyren. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ytterligare 10 minuter.
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden