Hoppa till huvudinnehåll
Jordgubbscheesecake från Yipin

Vegansk jordgubbscheesecake med vit choklad

Sommar i en vegansk efterrätt från tofumakarna Yipin som passar till sommarmånadernas festligheter, och inte minst för midsommar. Botten är är gjord på digestive och en krämig fyllning med vit choklad med en hint av citron. Som grädde på moset (eller kakan): en fyllig jordgubbssås toppad med färska jordgubbar och mynta. Det hemliga receptet är silkestofu!* Du serverar och lagar efterätten delvis i glas, helt utan ugn.

*Silkestofu är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Silkestofu är perfekt för att få bakverk och desserter riktigt krämiga och saftiga, och fungera också bra som äggersättning

Efterrätt
Midsommar
Högtider

Ingredienser

4 portioner

Fyllning

200g yipin tofu silkesmjuk ( ½ förp)
1 dl socker
100g växtbaserad färskost
1 msk citronjuice
zest från ½ citron
1 ½ dl växtbaserad grädde
1 nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
100g vegansk vit choklad

Jordgubbssås

3 dl jordgubbar
1 dl vatten
1 msk socker
zest från ½ lime
1 nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

Digestivebotten

8 st digestivekex
4 msk vegetabiliskt margarin
  1. I en kastrull på medelhög värme, koka ihop jordgubbar, vatten, socker, limezest och vaniljpulver. Låt koka tills jordgubbssåsen tjocknat och placera sedan i kylen.
  2. Mixa silkestofu, färskost, citronjuice, citronzest och socker pösigt. Vispa grädde och vaniljpulver fluffig i en bunke för sig. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda samman allt och placera i kylen.
  3. Smält margarin och krossa digestivekexen. Blanda ihop. I fyra serveringsglas, placera först ett lager av digestive, och sedan fyllning. Placera i kylen i ca. 30 min.
  4.  Toppa sedan med ett lager jordgubbssås och färska jordgubbar. Servera och njut av en somrig vegansk jordgubbscheesecake!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden