Hoppa till huvudinnehåll
Rostad fänkålsoppa i en skål på en grå duk.

Rostad fänkålssoppa med timjan

Mild vegansk fänkålssoppa

30 min
Förrätt
Lunch
Glutenfritt

Ingredienser

800 g fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong
½ tsk timjan
1½ tsk salt
½ tsk svartpeppar

Topping

havre- eller sojagrädde
timjan (gärna färsk)
havssalt
svartpeppar
  1. Dela fänkålen i mindre bitar, klyfta löken och skiva vitlökarna. Lägg detta i en ugnsform och ringla över olivolja. Rosta grönsakerna i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
  2. Lägg över grönsakerna och oljan i en kastrull och häll över buljong. Koka detta i 10 minuter.
  3. Tillsätt kryddorna och mixa soppan tills den blir slät. Ringla över havregrädde och strö över lite timjan, svartpeppar och salt vid serveringen.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt