Hoppa till huvudinnehåll

Rödbetor med vegansk ädelostkräm

Rödbetor med vegansk ädelostkräm. Smakrikt och enkelt recept som passar perfekt till fest och högtid!

Förrätt

Ingredienser

4 portioner
4 rödbetor eller gulbetor
Rucola

Ädelostkräm

100 g vegansk ost med ädelostsmak
4 msk naturell sojayoghurt eller soja- eller havregrädde
1½ dl macadamianötter
lönnsirap
flingsalt
  1. Koka rödbetorna oskalade tills de är mjuka, beroende på storlek, ca 50 minuter. Du kan också baka dem i 200 graders ugnsvärme i ca 50 minuter.
  2. Skala och skiva dem. Lägg upp sallad på serveringsfat och lägg rödbetsskivorna snyggt ovanpå.
  3. Rör ihop ädelostkrämen och klicka ut den på rödbetorna.
  4. Hacka nötterna och rosta dem lätt i en torr stekpanna.
  5. Strö över nötterna och ringla lite lönnsirap över rätten samt strö över lite flingsalt.

Tack till www.veganbidraget.blogspot.com för inspiration.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden