Hoppa till huvudinnehåll
Risotto med gröna ärtor på en turkos tallrik, bredvid tallriken ligger en vegansk parmesanost och några tomater

Vegansk risotto med gröna ärtor

Risotto går att variera i all evighet! I detta veganska recept använder vi gröna ärtor, groddar och schalottenlök. Experimentera med andra grönsaker, blanda ut vinet med havregrädde eller tillsätt svamp för att upptäcka nya favoriter varje gång!

30 min
Billiga veganska recept
Under 30 min
Middag
Grundrecept

Ingredienser

4 portioner
3 dl risottoris
2 dl vitt vin
1 tärning grönsaksbuljong
2 schalottenlökar
2 dl groddar
2 dl riven vegansk parmesan
4 dl kokta gröna ärtor
  1. Koka upp en liter vatten och tillsätt en tärning grönsaksbuljong. Häll i riset och vinet och låt småkoka i 15 minuter.
  2. Skala och finhacka löken samt riv parmesanen. Fräs löken och groddarna i en stekpanna, tillsätt ärtorna och dra av plattan från värmen.
  3. När riset är nästintill klart tillsätter du den stekta löken, ärtorna och groddarna. Strö även på den veganska parmesanen.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden