Hoppa till huvudinnehåll
Tre vita fat, ett med ostkaka, ett med grädde och ett med sylt.

Vegansk ostkaka

Recept på en veganiserad klassiker, ostkaka utan ost. Servera med sylt vispbar växtbaserad grädde, eller varför inte en god vegansk glass?

60 min
Fika
Efterrätt
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
6 msk mannagryn
6 dl sojamjölk
knappt ½ tsk salt
2 dl sötmandel
3 msk socker
3 bittermandlar
1 dl havregrädde
500 g naturell tofu
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka mannagrynsgröten enligt anvisningar på paketet. Låt svalna.
  2. Skålla och skala mandeln. Mixa hälften av mandlarna så fint som möjligt. Hacka resten lite hastigt, så att det blir både mindre och större bitar.
  3. Rör ner mandel, socker, finriven bittermandel och havregrädde i gröten. Smula i tofun men inte för noga, det ska vara lite klumpar.
  4. Blanda ihop allt och bred ut i en ugnsfast form. Grädda i 225 grader i ca 50 minuter. Servera med sylt, vispbar vegogrädde eller vegoglass.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden