Hoppa till huvudinnehåll
Kronärtskockor med tre olika veganska dipp

Kronärtskocka med 3 olika dipp

Finns det något godare än kronärtskocksbotten? Mums! Här har vi 3 olika veganska dipp till kronärtskockor

50 min
Förrätt
Lunch
Glutenfritt
Barnvänligt
Midsommar
Påsk

Ingredienser

Aioli

3 msk kikärtsspad
2,5 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
2 tsk färsk citronjuice
Salt efter smak
1 vitlöksklyfta

Citronblandning

1 dl citronjuice
1 tsk olja (valfri)
Smaka av med salt

Tångdipp

1 dl vegansk majonnäs
1 dl vegansk crème fraiche
1 msk röd tångrom
1 msk svart tångrom
1 msk hackad dill
  1. Börja med att koka kronärtskockorna, det kan ta upp till 50 min om de är riktigt stora.  
  2. Sätt sedan igång med att göra dippen.
  3. Aioli - Gör egen majonnäs genom att mixa ihop kikärtsspad, olja, citron och dijonsenap. Smaka av med salt och vitlök. Det går också bra att köpa färdig majonnäs och blanda i vitlök för aioli.
  4. Tångdipp - Blanda majonnäs och vegansk crème fraiche samt tångrom och dill.
  5. Citronsaft med olja - Pressa 1 citron eller ha i 1 dl citronjuice, blanda med olja och smaka av med salt.
    Kronärtskockor med tre olika veganska dipp

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt