Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Krämig soppa på butternutpumpa

Värmande höstsoppa -passar fint som förrätt eller huvudrätt! Eller i termosen under utflykter.

25 min
Billiga veganska recept
Middag
Förrätt
Under 30 min
Barnvänligt

Ingredienser

6 portioner
1 kg butternutpumpa
2 äpplen, cirka 250 g
1 gul lök, cirka 100 g
1 msk riven ingefära
2 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
3 dl havregrädde, välj sojagrädde för glutenfritt
2 msk färsk hackad timjan
2 dl krutonger, välj glutenfritt vid celialki
  1. Börja med att skala och kärna ur pumpan. Grovhacka pumpa, äpple och lök. Koka upp vattnet med buljongen och tillsätt de hackade grönsakerna, ingefära och timjan.
  2. Låt småkoka under lock i cirka 20 minuter tills pumpan är mjuk. Ta av kastrullen från plattan och mixa med antingen en matberedare eller en mixer tills soppan är slät.
  3. Toppa med lite havregrädde och servera med krutonger eller rostat bröd! 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt