Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Kanelbullar

Det går inte att bli mer fika-klassiker än kanelbullen. Den har ju faktiskt en egen dag, eller högtid skulle vi kunna säga!

75 min
Fika
Baka
Barnvänligt
Picknick

Ingredienser

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
150 g mjölkfritt margarin
5 dl sojamjölk
½ tsk salt
1½ dl vit baksirap
2 tsk kardemumma
1½ l vetemjöl
sojagrädde till pensling
pärlsocker

Fyllning

kanel
socker
mjölkfritt margarin
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt. Rör ut jästen i mjölkblandningen.
  3. Tillsätt salt, sirap, kardemumma. Rör om och tillsätt sedan mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den i 30 minuter.
  4. Dela degen i två delar. Kavla ut den och bred på margarin, socker och kanel. Rulla ihop degen till en rulle och dela i bitar. Lägg dem på en plåt, men ej för nära för de jäser upp. Låt bullarna jäsa i 30 minuter.
  5. Pensla med grädde och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 225º.

Receptet kommer från Terneborgs lyckliga kokbok. 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt