Hoppa till huvudinnehåll
JordGubbar till midsommar med grädde

Jordgubbar med vegansk grädde

Det här är en enkel vegansk efterrätt med minimalt antal ingredienser som passar utmärkt i sommar. Kanske har du tröttnat på jordgubbar med mjölk, eller vill bjuda på en efterrätt som går fort men som också är en fröjd för ögat? Då har du hittat rätt! Våra Jordgubbar passar också perfekt till midsommarbuffén!

Efterrätt
Midsommar

Ingredienser

JordGubbar

Färska jordgubbar (ca 5 jordgubbar per person beroende på hur sötsugna sällskapet är!)
1 pkt vegansk vispgrädde (vi använde Alpros Plantbaserad Visp)
1 knivsudd bakpulver
  1. Häll grädden med bakpulver i en bunke. Med bakpulver i grädden blir den mer formfast. Vispa tills du börjar få en fastare form av grädden. 
  2. Skölj och skär av toppen på jordgubbarna så att de får stabil yta att stå på. Skär sedan bort den toppiga delen av jordgubbarna så att det blir som små hattar.
  3. Klicka grädde på de större jordgubbshalvorna och lägg försiktig på hattarna. De klarar sig i kylen en stund innan servering eller så kan du avnjuta dem direkt! 

På jakt efter mer vegoinspiration? Beställ vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt eller skickat till brevlådan!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden