Hoppa till huvudinnehåll

Veganskt bacon

Fejkon (vegansk bacon) från Jävligt Gott. Missa inte intervjun vi gjorde med Gustav från Jävligt Gott!

Beror på hur länge du vill marinera
Förrätt
Frukost

Ingredienser

4 portioner
250 g väldigt fast tofu
3 msk japansk soja
4 tsk liquid smoke
1/2 dl rapsolja
1 msk agave sirap
  1. Om du inte har en jättejättefast tofu från början, så öppna förpackningen och lägg tofun i press mellan två nedtygda tallrikar invirad i hushållspapper i ca 30-60 minuter först.
  2. Skiva därefter tofun så tunt du kan, alternativt tärna om du hellre vill ha det så, och lägg tofun i en plastpåse tillsammans med de övriga ingredienserna. Låt marinera minst en halvtimme (Går också bra att steka på direkt) och värm därefter upp en stekpanna till medelhög värme.
  3. Ha ner påsens hela innehåll i stekpannan, marinad och allt och stek tills att marinaden har reducerats bort och tofun blivit knaprig och tagit upp smaken från all marinad.
  4. Servera i en carbonara eller på en macka med sallad och tomat!

Jag vill se hela intervjun! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden