Hoppa till huvudinnehåll
Glutenfria tortillabröd med grönsaker

Glutenfri tortillabröd

Taco-friyay för glutenallergiker? Ja tack. Impa med egengjorda tortillas!

30 min
Glutenfritt
Lunch
Middag

Ingredienser

400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl (kan bytas ut till 35 g bovetemjöl)
150 g majsmjöl
30 g fiberhusk
Majsmjöl till utbakning
Salt
  1. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Låt degen svälla i 15 min.
  2. Dela degen i 10 delar och kavla ut varje del till ett tunt rund bröd.
  3. Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.
  4. Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.
    Thumbnail

Recept: Majja Malmsten

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden