Hoppa till huvudinnehåll
Närbild på en brödlimpa

Soygurtbröd

Vad passar bättre till frukost än ett saftigt och mättande yogurtlimpa? Prova denna ljuvliga limpa- du kommer inte bli besviken.

90 min
Baka
Frukost
Grundrecept

Ingredienser

1 liter naturell soygurt
1½ tsk bikarbonat
2 dl sirap
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter
  1.  Sätt ugnen på 200 grader.
  2.  Blanda soyhurt, bikarbonat, sirap och salt i en bunke. Tillsätt mjölsorterna och resten av ingredienserna. Blanda väl, men försiktigt.
  3. Smörj två avlånga formar väl eller använd bakplåtspapper i formarna. Fyll dem med smeten och strö över lite vetemjöl.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter (täck eventuellt med folie). Pröva med en sticka att brödet känns torrt. Låt brödet vila minst 5 timmar i formen.
    Närbild på en brödlimpa

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden