Hoppa till huvudinnehåll
Närbild på en brödlimpa

Veganskt soygurtbröd

Vad passar bättre till frukost än ett saftigt och mättande yogurtlimpa? Prova denna ljuvliga veganska limpa- du kommer inte bli besviken.

90 min
Baka
Frukost
Grundrecept

Ingredienser

1 liter naturell soygurt
1½ tsk bikarbonat
2 dl sirap
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter
  1.  Sätt ugnen på 200 grader.
  2.  Blanda soyhurt, bikarbonat, sirap och salt i en bunke. Tillsätt mjölsorterna och resten av ingredienserna. Blanda väl, men försiktigt.
  3. Smörj två avlånga formar väl eller använd bakplåtspapper i formarna. Fyll dem med smeten och strö över lite vetemjöl.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter (täck eventuellt med folie). Pröva med en sticka att brödet känns torrt. Låt brödet vila minst 5 timmar i formen.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden