Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Chokladtårta

Denna ljuvliga chokladtårta är utmärkt att baka till födelsedagar eller högtider. God att servera som den är eller med en klick sojagrädde. Receptet har publicerats i kokboken "Djurens Rätts bästa recept"

75 min
Baka
Fika
Efterrätt

Ingredienser

6 portioner
125 g mjölkfritt margarin
2 msk sirap
2½ dl + 4 msk sojamjölk
1 tsk bikarbonat
2½ dl mjöl
1 dl kakao
2½ dl socker

Garnering

mjölkfri choklad, smält eller Plamils chokladsmet flagad mandel, gärna lätt rostad i torr stekpanna eller 1 granatäpple
  1.  Smält margarinet i en kastrull och häll i sirap och 2½ dl sojamjölk. Rör ut bikarbonaten i den resterande sojamjölken (4 matskedar).
  2.  Blanda alla torra ingredienser i en skål och vispa ner margarinvätskan samt bikarbonatvätskan. Smörj en bakform, häll i smeten och baka i 180 grader i 30 minuter. Sänk värmen till 160 grader och grädda ytterligare i 30 minuter.
  3.  När kakan är kall, bred över smält choklad (eller Plamil chokladröra) och toppa med flagad mandel eller strö över granatäppelkärnor.

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt