Hoppa till huvudinnehåll

Cevice på salt bakade rödbetor, marcona mandlar, krämig het citronett och krasse

Kockarna från fina kvarterskrogen Österlånggatan 17 i Gamla Stan i Stockholm bjuder oss på det här fantastiska receptet på vegansk cevice - den kommer garanterat imponera middagsgästerna! Passar perfekt som till exempel förrätt till finmiddagen.

Högtider
Nyår
Imponera
Veganiserad

Ingredienser

Cevice på saltade rödbetor

500g Rödbetor
500g Gulbetor
1kg Salt
50g Gurka i kuber 1x1cm
50g Vattenmelon i kuber 1x1cm
50g Rödbeta tunt hyvlad
50g Gulbeta tunt hyvlad

Krämig het citronett

100g Sojayoghurt
50g Citronjuice
10g Limejuice + zest
5g Chiliflakes
½ Mogen avokado

Marcona mandlar och krasse

75g Hackade marcona mandlar
10g Vattenkrasse
15g Smörgåskrasse
  1. Häll ut salt på ett bleck och sedan betorna, baka i 180C till mjuka rakt igenom.
  2. Kyl ner och skala betorna. Tärna betorna i oregelbunda bitar om ca 2x2cm
  3. Mixa sojayoghurt, avokado, citronjuice, limejuice och chili till en krämig dressing.
  4. Blanda upp betor, gurka, melon i dressingen och lägg upp i djup tallrik, toppa sedan med hackade mandlar.
  5. Täck sedan allt med tunt hyvlad beta, klippt krasse och limezest.
Foto: Bockholmengruppen

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden