Hoppa till huvudinnehåll
En skål med pebre tillsammans med lök, chili och koriander på ett bord

Vegansk bruschetta med pebre - chilensk tomatsalsa

Vegansk bruschetta med pebre. Pebre är en klassisk salsa i Chile med koriander, tomat, lök, vitlök och citron. Passar utmärkt som tillbehör vid buffé eller som här, till bruschetta.

20 min
Förrätt
Snacks
Picknick
Under 30 min
Veganiserad

Ingredienser

5 portioner
1 gul lök, cirka 100 g
4 tomater, cirka 300 g
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
4 msk citronjuice
2 msk rapsolja
salt efter smak

Övrigt

1 baguette
1 dl riven parmesan
  1. Skala och finhacka löken. Ansa och hacka koriandern och tvätta och skär tomaterna i små kuber, eller klyftor om det är körsbärs- tomater.
  2. Blanda den finhackade löken, koriandern och tomaterna med citronjuicen och rapsoljan. Pressa sedan i en eller två vitlöksklyftor beroende på vad du föredrar. Salta efter smak och låt salsan dra medan du förbereder brödet.
  3. Skiva brödet i tjocka skivor på ungefär två centimeter och rosta det. Ha på salsan på brödet och toppa med riven vegansk parmesan.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden