Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Blåbärspaj

Detta recept passar till alla årstider och går på mindre än en timme att slänga ihop. Receptet är publicerat i kokboken "Djurens Rätts bästa recept"

40 min
Efterrätt
Fika
Veganiserad
Baka
Barnvänligt

Ingredienser

6 portioner
3 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g mjölkfritt margarin
ca 330 g (1½ paket) frysta blåbär

1. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda ihop mjölet och sockret med margarinet.

2. Smörj en ugnsfast form och tryck ut degen. Låt den stå kallt i 30 minuter.

3. Häll i de frysta blåbären och grädda i 225 grader i 20 minuter. Servera med vaniljsås eller vegoglass.

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt