Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk pizza på rund träbräda
Vegokoll

Pizza Hut kan komma att servera enbart vegansk ost

Pizza Hut vill bli koldioxidneutrala inom 10 år och en växtbaserad kost är en del av deras strategi. Pizzakedjan har numera enbart en vegansk cheesecake i Storbritannien och det finns uttalade planer på att enbart servera vegansk ost och slopa mejerier. 

För drygt en vecka sen avslöjade Ciara Grace, Senior menu innovation manager på Pizza Hut Storbritannien till nyhetssajten Plant Based News att företaget har en förhoppning om att kunna byta ut all ost mot vegansk ost. Och trots att planerna inte ligger nära i framtiden så är det stora insatser som görs för att lyfta det gröna i menyn bland annat genom att enbart erbjuda en vegansk cheesecake, detta i Storbritannien. 

Redan i januari tog Pizza Hut i Storbritannien en stor vegankliv genom att delta på Veganuary. Företagets VD, Jens Hofma uttalade tydligt att de jobbar på att utvecklas och vara en hållbar företag och att deras mål är att vara koldioxidneutrala till 2030. 

Vår veganska meny är en av många initiativ som vi har på plats, inklusive vår mat donationsprogram och vårt fortsatta engagemang i svinn minskning. Att ha enkel tillgång till alternativa (växtbaserade) produkter kommer att vara nyckeln för att hjälpa oss att hålla oss på rätt spår, det är därför vi redan har börjat introducera mjölkalternativ på vårt restaurangstödcenter och har en dedikerad vegangrupp inrättad för alla våra teammedlemmar där de kan dela sina erfarenheter och användbara hintar och tips till att äta veganskt.”

I Sverige erbjuder Pizza Hut vegansk ost och Oumph! på sina pizzor.

Detta är vår enda cheesecake på menyn, den ersatte vår cheesecake gjord på mejerier, och vi har fått så mycket positiva kommentarer för det
Ciara Grace, Senior menu innovation manager

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden