Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Oumph! storsatsar på ökat vego - officiell sponsor av Veganuary 2021!

Den 23 november öppnar anmälan för Veganuari 2021 i Sverige och nedräkningen har börjat. Så passande nog till  Internationella vegandagen går Oumph! och Fry's ut med att de är officiella sponsorer av Veganuary 2021.  "Kommer ge en enorm effekt världen över för att göra växtbaserat det nya normala", säger Henrik Åkerman, Global Marketing Director för Oumph!

Januari = Veganuari. Det är sedan gammalt. Ja, i alla fall sedan 2014.

Veganuary är ett initiativ som syftar till att inspirera människor att prova växtbaserat under januari, men även framåt. Kampanjen startade i Storbritannien som Veganuary och i Sverige drivs den av Välj Vego och Djurens rätt under namnet Veganuari.

Kärnan av initiativet är den 31 dagar långa veganutmaningen som är enkel (och helt gratis) att medverka i. Den som anmäler sig får dagligen mail med praktisk information och råd som de behöver för övergången till vegankost. Detta inkluderar recept, kostplaner, näringslära och mycket mer.

Det vegovänliga varumärket Oumph! har tidigare år jobbat hårt för att driva Veganuary både i Storbritannien och i Sverige - men den här gången slår det ännu mer på stort och går in som officiell sponsor tillsammans med systervarumärket Fry's.

Det är extra glädjande att få göra Veganuary tillsammans med våra syster-varumärken Fry´s och LikeMeat inom LIVEKINDLY Collective, vilket kommer ge en enorm effekt världen över för att göra växtbaserat det nya normala, säger Henrik Åkerman, Global Marketing Director för Oumph!

Du har med all säkerhet stött på Oumph!  i frysdisken i din närmsta matbutik.  Det är mat från växtriket, gjort på soja men som smakar köttigt och älskas av många (även den mest inbitne köttätaren).  Varumärket grundades i Sverige 2015 och finns nu i hela norden och även Storbritannien.

I Sverige har vi ett tätt samarbete med Välj Vego för att fullt ut etablera Veganuary. Vi har den gemensamma ambitionen att få fler att upptäcka växtbaserad mat och framförallt hur gott och positivt ett nyårslöfte kan kännas, säger Henrik Åkerman.

Anmälan för Veganuari öppnar den 23 november 2020 i Sverige.  Den som anmäler sig kommer att få ett mail direkt med ett startkit som ska hjälpa att reda ut de frågetecken som kan finnas innan utmaningen drar igång.  Bland annat kring vad det egentligen finns att äta som vegan.

Genom att uppmärksamma produkter från Oumph! kan vi visa alla som är intresserade av Veganuari hur mycket det finns att äta, utan att behöva ge upp det goda. Det är otroligt glädjande att Oumph! har gått in som officiell huvudsponsor av Veganuary för att hjälpa fler att välja vego, säger Sarah Mansouri,  Ansvarig Välj Vego.

Det bästa sättet att hjälpa djur är att låta bli att äta dem. Få mer inspiration i brevlådan! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden