Hoppa till huvudinnehåll
Två personer håller i varsin oscarstatyett
Vegokoll

Oscarsgalan satsar på veganskt

Det är högsäsong av galor i Hollywood och både Golden Globe, Screen Actors Guild och Critcs’ choice har valt att servera veganska menyer. Oscarsgalan blir inget undantag och trots att de inte går fullt ut växtbaserat så väljer de att servera 70 procent växtbaserat middag.

Många aktörer blir desto mer medvetna om hur maten påverkar klimatet och vill erbjuda grönare alternativ. Galor som Golden Globe, Critcs’ choice och Screen Actors valde att servera enbart växtbaserade alternativ. Oscarsgalan går inte hela vägen men kocken Wolfgang Puck menar på att 70 procent av menyn kommer att vara vegansk. Skådespelare som Leonardo DiCaprio och Joaquin Phoenix har prisat galornas val. Joaquin Phoenix menar på att Golden Globe var första gången kan kunde äta på en gala. 

Många gillar vegansk mat, men en stor majoritet äter även kött och fisk. Så i år har vi en stor variation av veganrätter. Det känns kul för oss också, säger kocken Wolfgang Puck, i en artikel på SVT. 

 Det är den 26:e gången som Wolfgang får uppdraget av att ta fram menyn till Oscarsgalans efterfest men första gången majoriteten ska bestå av veganska rätter. Det blir bland annat rostad blomkål, sötpotatistempura, svampbolognese och avokadotoast. 

Vill du göra din egen meny hemma? Vi kommer att köra på: 

Förrätt - Kryddiga vegobitar med apelsin och ingefära 

Huvudrätt - Blomkålspuré med smörstekta svampar 

Efterrätt - Frisk citronmousse med granatäpple 

Det går att göra riktigt god vegansk mat. Så pass god att man inte saknar kött eller fisk
Wolfgang Puck

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden