Hoppa till huvudinnehåll
tre kartonger med veganska pizzor uppradade mot en ljusgul bakgrund
Vegokoll

One Planet Pizza har landat i Sverige

Prisbelönade brittiska One Planet Pizza har landat i Sverige. Kale Foods, som är en del av investeringsbolaget Kale United, lanserar ett sortiment av läckra frysta veganska pizzor från One Planet Pizza i onlineappen VEMBLA i Stockholm och Malmö, samt i foodservice för restauranger.

Kale Foods säljer vegansk mat i hela Norden under eget varumärke och genom andra varumärken. Kale Foods erbjuder ett brett utbud av goda, hälsosamma och innovativa produkter och tack vare ett globalt nätverk erbjuder Kale Foods de allra bästa växtbaserade produkterna till den svenska marknaden, inklusive de välkända svenska veganska produkterna från Astrid & Aporna, den veganska restaurangen Kafé Plattan i Stockholm och Enkla Kassen som levererar snabblagade recept och växtbaserad mat direkt till konsumenten.

Under 2022 kommer Kale Foods att presentera noggrant utvalda produkter från ledande tillverkare runt om i världen på de nordiska marknaderna. Kale Foods är ett dotterbolag till den veganska koncernen Kale United, som investerar i världsledande veganska företag.

Den svenska marknaden efterfrågar en vegansk premiumpizza och vi är särskilt glada över att ha One Planet Pizza i vår växtbaserade portfölj. Vi är för närvarande i konstruktiv dialog med ett antal olika dagligvarukedjor i Sverige och hoppas på en rikstäckande lansering inom kort, säger Anders Nilback, VD Kale Foods.

One Planet Pizza är ett familjedrivet litet företag med stora planer. De är här för att rädda planeten genom att använda kraften i episka växtbaserade frysta pizzor (och få dem i frysarna hos så många människor som möjligt). Deras växtbaserade pizzor gör det enklare och godare för alla att äta mer växter: ‘One mouth-wateringly cheezy and crispy slice of pizza at a time!

Som ett led i att öka varumärkeskännedomen anordnade Kale Food i samarbete med den svenska PR-byrån Redgert Comms en lyckad teaserlansering, där bland annat ett antal veganska sociala medier-influensers och pizzaälskare som fick smaka pizzan.

Det är fantastiskt att lansera i ett pizzaälskande land som Sverige. När vi startade verksamheten 2016 hade vi stora förhoppningar på varumärket eftersom vi visste att det fanns en stor lucka för episkt smakande växtbaserad pizza på marknaden - men vi är så glada att se att det vinner popularitet i andra länder, i takt med att den växtbaserade rörelsen tar världen med storm, kommenterar Mike Hill, medgrundare av One Planet Pizza.

28 dagar som vegan - antar du utmaningen? Testa att äta veganskt med utmaningen Bli vegan på 28 dagar! Helt utan kostnad får du smarriga recept, enkla veckomenyer och hjälpsamma tips skickade till dig via mail varje måndag i fyra veckor.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden