Hoppa till huvudinnehåll
5 tetror med växtdryck mot en ljusgul bakgrund
Vegokoll

Oatly lanserar favoriten iKaffe i ekologisk variant

Oatly, världens största havredrycksföretag, introducerar nyheten Oatly iKaffe Ekologisk i Sverige. Precis som originalet, är iKaffe Ekologisk särskilt framtagen tillsammans med baristor för att vara den perfekta havredrycken både i bryggkaffet och skummad till den perfekta cappuccinon.

Sedan Oatly iKaffe började ta plats i butikshyllor, på kaffebarer och i skafferier för tio år sedan, har den vuxit till att bli den mest sålda växtbaserade drycken i Sverige. Den är en storfavorit både hos det svenska folket och hos professionella baristor tack vare sin goda och krämiga smak och utmärkta egenskaper. Nu lanseras den sedan länge efterfrågade iKaffe Ekologisk, som passar utmärkt både i kaffe och te och skummar vid 55-58°C vilket gör den särskilt bra att skumma till cappuccino och kaffelatte.

Vi är verkligen malliga över att iKaffe är en så pass älskad produkt i de svenska hushållen och på caféer, och efterfrågan på en ekologisk iKaffe har varit stor. För oss som vill göra det enklare för fler att göra mer klimatsmarta val, som att byta komjölken mot havredryck för att minska klimatavtrycket, hoppas vi att en ekologisk variant av vår populära iKaffe kan få ännu fler att ta det steget, säger Ilse Siekkinen, General Manager, Oatly Norden.

Med lanseringen av Oatly iKaffe Ekologisk breddas både Oatly:s ekologiska havredryckssortiment och produktserien iKaffe som är särskilt anpassad för kaffedrycker.

Oatly iKaffe Ekologisk är KRAV-märkt och tillverkad på svensk havre. Den innehåller endast ekologisk havrebas, vatten, rapsolja med nyttiga omättade fettsysor, lite havssalt och kaliumkarbonat. Den har lång hållbarhet och kan förvaras oöppnad i rumstemperatur. Oatly iKaffe Ekologisk passar inte enbart till kaffet utan kan användas som den är, varm som kall, vid många tillfällen såsom i matlagning, bakning och till frukostgröten.

Oatly iKaffe Ekologisk finns i butik från vecka 8. Läs mer på Oatlys hemsida.


Värt att notera är att berikning av livsmedel får bara ske när det föreskrivits av myndighet. Detta är EU-regler för ekologisk produktion, där vegetabiliska produkter som innehåller högst 3,0 viktprocent fett och som är avsedda att användas som alternativ till konsumtionsmjölk ska innehålla lägst 0,95 och högst 1,10 mikrogram vitamin D per 100 gram. Det finns inga förskrivelser om andra berikningar gällande ekologiska vegetabiliska växtdrycker från myndigheter. Den här produkten innehåller 3,2 viktprocent fett och har därför inte berikats med vitamin D, inte heller kalcium, vitamin B12, jod eller riboflavin. 

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och få tillgång till aktuella utmaningar. Det finns också möjlighet att starta egna utmaningar! Välj hur mycket vego du vill äta (frukost, lunch, middag eller alla) och bjud in vänner. Starta dina nya vegovänliga vanor idag! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden