Hoppa till huvudinnehåll
Beyond meat
Vegokoll

Nya uppgifter: Beyond Meat lanserar vegansk kyckling till sommaren

Beyond Meat har tagit världen med storm med sina veganska burgare och korvar som smakar ruggigt likt kött från djur - och fler substitut är på väg. Enligt nya uppgifter säger företaget till kunder att planerna är att lansera en produkt som ska vara ett växtbaserat alternativ till kyckling redan till sommaren 2021.

Redan 2019 sa Beyond Meats VD, Ethan Brown, att  spännande saker är på gång med något som har med fågelsubstitut att göra. Samma år inledde företaget ett samarbete med KFC för att under en dag sälja vegansk friterad kyckling i Atlanda, USA.  Den dagen ringlade sig köerna långa med hungriga och nyfikna gäster - och den växtbaserade kycklingen sålde slut inom loppet av fem timmar.

Beyond Meat ska alltså ha exprimenterat med kycklingsubstitut i flera år. Nu verkar det som att vegoköttföretaget är nära en riktig lansering.

Enligt uppgifter till Bloomberg säger Beyond Meat till sina kunder att de ska förbereda sig för ett alternativ till kyckling den här sommaren. Men planerna är privata och företaget har inte gått ut med information eller kommenterat saken offentligt ännu.

Eftersom att kycklingkött är populärt bland konsumenter, kan vi bara hoppas att planerna är riktiga och att vi får se ett alternativ till kyckling i butikshyllorna i Sverige snart!

Testa 4 fredagar utan kyckling! För vet du? Det bästa sättet att hjälpa kycklingarna är att ta bort dem från tallriken. Anta vår utmaning “Kycklingfri fredag” och ta ett första steg mot en djurvänligare värld.  Du får recept, heta tips och massor användbar kunskap, helt gratis!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden