Hoppa till huvudinnehåll
Två små kycklingar en med brun och en med gul färg på grön eller naturlig bakgrund och på trägolv.
Vegokoll

Nya siffror: Köttkonsumtionen minskar i Sverige

Jordbruksverket har sammanställt statistik över köttkonsumtionen hittills i år - och den är glädjande: En halv miljon färre individer konsumerades under första halvåret av 2020. Tack vare att du väljer vego!

Rykande färska siffror från Jordbruksverket visar hur det ser ut på köttmarknaden hittills i år. Glädjande nog visar rapporten på en nedgång i köttkonsumtion under första halvåret av 2020!

Men det handlar inte bara om kilogram per person som konsumerar kött, utan om antalet individer som räddas. Statistikens viktenheter har räknats om till antal individer och det handlar alltså om att konsumtionen har minskat med:

  • ca 471 000 kycklingar (!)
  • ca 60 000 grisar (!)

Wow och hurra!

Det finns flera anledningar till varför köttkonsumtionen som helhet går neråt, som till exempel klimatet och den personliga hälsan - men när det gäller kycklingar finns det faktiskt få länder där kycklingkonsumtionen minskar. Förutom i Sverige.

Så det är tack vare dig som väljer bort kyckling från tallriken som den här förändringen har kunnat ske och så många djur har kunnat räddats. Du hjälper de som är flest och har det sämst, vilket vi får ett tydligt bevis på idag!

Tillsammans fortsätter vi att göra skillnad för djuren. Välj vego!

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden