Hoppa till huvudinnehåll
Prinskorv från VegMe i gjutjärnsgryta mot grönbakgrund, med förpackning och en liten skål senap bredvid.
Vegokoll

Ny vegansk prinskorv från VegMe

Lagom till julsäsongen lanserar nu det växtbaserade företaget VegMe en ny, vegansk prinskorv. Genom att tillhandahålla alternativ som liknar de traditionella rätterna på julbordet hoppas företaget kunna uppmuntra fler att välja vego i jul.

Runt jul tenderar traditioner att värderas extra högt, och många vill kunna hålla kvar vid de klassiska smakerna och samtidigt välja vego. Lagom till julsäsongen lanserar därför VegMe en ny vegansk prinskorv som utgör ett växtbaserat alternativ till prinskorv av gris.

Våra produkter kan användas till veganska varianter på allt ifrån julskinka till sillinläggningar. Med VegMe vill vi visa att en växtbaserad kost inte begränsar repertoaren, utan tvärtom tillför både alternativ till de gamla favoriterna och helt nya smakupplevelser, berättar Anna Janusz, som är Product and Brand Manager på BAMA Nordic, i ett pressmeddelande.

VegMe satsar i år stort på att inspirera till ett veganskt julbord och har tagit fram en rad julrecept där deras veganska produkter utgör grunden. Sedan tidigare har VegMe även veganska köttbullar i sitt sortiment, vilka, precis som prinskorven, snabbt kan värmas för att serveras på julbordet.

Den nya prinskorven är en säsongsprodukt och finns hos bl.a. Ica, Coop, Willy’s och Hemköp från v. 45 t.o.m. v. 11 2022.

Vill du fira en jul som är god för alla? Anta vår utmaning Grön jul för grisarna! Du får massor av tips, inspiration och recept för att maxa med gröna godsaker från 1:a december ända fram till julafton.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden