Hoppa till huvudinnehåll
Chli sin carne från VegMe i färdigrättsförpackning mot rosa bakgrund
Vegokoll

Ny vegansk burgare och färdigrätt från VegMe

Under hösten 2021 kommer VegMe ut med två nya, färska vegoprodukter: En klassisk, vegansk burgare gjord på svensk ärta och svenskodlad, ekologisk quinoa, samt den nya, värmande veganska färdigrätten Chili sin carne.

VegMes produkter är i huvudsak gjorda av sojabönor från europeiska odlingar, men den ökade efterfrågan på veganska produkter baserade på svenska proteinråvaror har lett till att en klassisk, men samtidigt innovativ, burgare nu lanseras.

Den nya burgaren är baserad på svensk ärta och svenskodlad ekologisk quinoa. Dessutom innehåller den svenska alger, vilket ger burgaren dess karaktäristiska umamismak.  Både krav på smak och konsistens och ett lågt klimatavtryck har stått i fokus under framtagningsprocessen.

Den som är sugen på något annat än burgare, eller helt enkelt bara vill ha en smidig matlåda att ta med till jobbet, kan också glädjas över den nya färdigrätten Chili sin carne, vilken är en värmande gryta med färska grönsaker.

Under hösten 2021 har VegMe även en kampanj där de inhämtar tips på veganska färdigrätter som konsumenter saknar i sortimentet, och söker inspiration från världens alla hörn.

Både burgaren och färdigrätten finns att hitta på Ica och Hemköp från och med vecka 36.

Visst är det härligt med goda vegonyheter? Tack vare våra medlemmar kan vi fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden