Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

NATURLI lanserar vegansk mjukglass

Sommaren 2021 kan vara räddad! NATURLI kommer nämligen att lansera en växtbaserad, glassig nyhet lagom till sommarmånaderna: Soft N'Ice - en vegansk mjukglass i paket! Företaget försöker just nu nå ut till andra företag som vill testa produkten i sina glassmaskiner. 

Danska företaget NATURLI säljer bara veganska varor. I Sverige kan vi hitta produkter såsom smör, glass och färs i matbutikerna. 

Nu uppdaterar företaget sitt glassortiment inför säsongen och kommer lansera vegansk mjukglass som det jobbats med under två år. För Naturli har det varit viktigt att ta fram ett riktigt gott mjölkfritt alternativ till den populära mjukglassen, som äts av så många människor världen över.

- Det är ingen idé att ta fram en växtbaserad mjukglass som bara är okej. Det får inte vara sämre än världsklass. Som den nya mjukglassen som i skickar ut på marknaden nu, säger Henrik Lund, VD på Naturli.

Foto: Naturli

Den nya mjukglassen är tillverkad i Danmark och är alltså 100% vegansk, baserad på ris med god smak av vanilj och en krämig textur. Tillskottet är gjort för att kunna användas i likadana glassmaskiner som annan mjukglass tillverkas i.

Ambitionen för glassen är att den ska bli ett internationellt genombrott och den har redan väckt intresse i flera länder, bland annat Sverige. Henrik Lunds mål är att valmöjligheten för växtbaserad glass i framtiden alltid ska finnas i kiosker, caféer och på andra ställen dit folk går för att avnjuta en glass.

Foto: Naturli

Mjukglassen heter Soft N'Ice och nu är NATURLI på jakt efter andra företag, såsom matbutiker, caféer och kiosker, som vill börja sälja sommarnyheten.

"Låter det här som en härlig chans för er? I så fall skickar vi gärna ett testkit med NATURLI' Soft N'Ice och instruktioner för att göra dig redo för en grön sommarsäsong.", skriver NATURLI på Instagram.
 

Soft N'Ice är alltså gjord för att användas i mjukglassmaskiner hos till exempel glasskiosker. När och var den veganska mjukglassen kommer landa i Sverige återstår att se.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden