Hoppa till huvudinnehåll
alexis gauthier
Vegokoll

Michelinkocken som dissade foie gras och öppnade en vegansk restaurang

När Michelinkocken Alexis Gauthier åter öppnar sin kända franska fine-dining restaurang Gauthier Soho i London, kommer den att vara helt vegansk. Stjärnkocken har också öppnat veganska caféet 123 Vegan, efter att han själv blivit vegan och insett att han inte längre kan tjäna på att sälja döda djur.  

Sajten VegNews skriver att Michelinkocken Alexis Gauthier öppnar sin Londonrestaurang Gauthier Soho på nytt den 23 juni - och då kommer att vara helt växtbaserad.

Lyxrestaurangen har haft en vegansk meny sedan 2015, då foie gras också försvann helt från restaurangen. Det var runt den här tiden som Alexis Gauthier själv blev vegan och har sedan dess jobbat mot en 100% vegansk meny.

"Jag är vegan själv. Det vore oetiskt av mig att tjäna på att sälja döda djur", sa Alexis Gauthier till Big Hospitality nyligen.

Den nya menyn kommer att ha rätter såsom Sommartryffel Tortellini, Harissablomkål, Guldig Fänkåls-boulangere och Mycket Mörk Chokladtarte. 

Michelinkocken erbjuder just nu leverans av en vegansk box, vilken innehåller en åttarätters vegansk måltid med valfritt tillhörande vin som kan levereras över hela England. En ny meny kommer varje vecka med rätter som Svart Tryffel Faux Gras, Quesadilla Verde och Chipotle Brioche.

Alexis Gauthier har mött motstånd mot det veganska konceptet

Sedan han tillkännagav att restaurangen kommer öppna på nytt som helt vegansk, har Alexis Gauthier mött motstånd från sina kunder. Han säger att det varit problematiskt men att han också var medveten om att det skulle hända.

 Jag förstår att folk känner sig besvikna... Men jag säger 'Lita på mig, det vi lagar är minst lika gott'. Vissa är med på det, andra inte', säger Michelinkocken.

Förutom att han öppnar Gauthier Soho på nytt, så har Alexis Gauthier också nyligen öppnat ett 100% växtbaserat cafe i London: 123 Vegan. Där ser serveras sallader, risbowls, cheeseburgare och quesadillas. 

Det bästa sättet att hjälpa djuren är inte äta dem. Anta utmaningen “Kycklingfri fredag” och ta ett första steg mot en djurvänligare värld.  Du får recept, heta tips och massor användbar kunskap, helt gratis!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden