Hoppa till huvudinnehåll
Tre bägare med växtbaserad glass uppradade mot en ljusblå bakgrund.
Vegokoll

Kärleksaffären mellan Ben & Jerry’s och Tony’s Chocolonely

Ben & Jerry’s hänger på Tony’s mission att göra all choklad 100 % slavfri. För att fira sitt gemensamma engagemang kittlade de varandras smaklökar med utvalda produkter i begränsade upplagor: varav en vegansk glass.

Chocolatey Love A-fair heter den nya mjölkfria kakaoglassen från samarbetet mellan Tony’s Chocolonely och Ben & Jerry’s. Den innehåller bitar med chokladsmak och havssalt, virvlar av salt kolasås och saltade kolabitar.
 

Just nu utreds 30 000 fall av modernt slaveri och 1,56 miljoner fall av barnarbete i chokladbranschen i Ghana och Elfenbenskusten. Den egentliga orsaken? Fattigdom. Miljoner kakaobönder i Ghana och Elfenbenskusten lever i fattigdom eftersom de inte får ett rimligt pris för kakaon de säljer. 

Men genom att köpa spårbar kakao via Tony's Open Chain har Ben & Jerry's blivit det första glassföretaget i världen att jobba efter Tony's fem inköpsprinciper – ett rättvist sätt att göra affärer på där följande principer står i centrum:

  • spårbara kakaobönor
  • betala ett högre pris
  • partnerskap med starka bönder
  • långsiktiga åtaganden
  • fokus på förbättrad produktivitet och kvalitet

I slutändan, genom att arbeta tillsammans för att etablera mer jämställda affärsrelationer med våra leverantörer i Västafrika, gör vi det möjligt för kakaobönder att tjäna ett skäligt uppehälle och säkerställa varaktig förändring.

Sugen på att handla djurvänligt? I Djurens Rätts shop hittar du kläder, böcker, grejer till köket, affischer och massor annat. Samtidigt som du handlar stöder du vårt arbete, bra va?

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden