Hoppa till huvudinnehåll
Tre stycken Kalles Vegan, i förpackning, mot rosa bakgrund.
Vegokoll

Kalles kaviar i vegansk version 2022!

Flera nostalgiska produkter har under året utkommit i vegansk version och den senaste att ansluta sig till skaran är ingen mindre än klassikern Kalles kaviar från Orkla Foods Sverige, som nu kommer som ”Kalles Vegan”.

Orkla Sverige avslöjade i dagarna att det klassiska pålägget Kalles kaviar kommer att lanseras i vegansk version i början av nästa år. Kalles Vegan, som den kallas, ska ha en mild smak och är gjord på tångcaviar.

Vi har jobbat med smaken i över två år och nu fått till en produkt som har en perfekt balans mellan sälta, sötma och rökighet – precis som Kalles ska ha!, berättar Sara Paulsson, kommunikationschef på Orkla Sverige, för Välj Vego.

Genom att erbjuda välkända produkter i vegansk tappning hoppas Orkla dels att nå en yngre målgrupp som i större utsträckning väljer veganskt, men framför allt vill man tillhandahålla veganska, klimatsmarta alternativ till den växande gruppen flexitarianer som är beredda att välja veganskt när det erbjuds, det skriver Dagens Industri i sin intervju med Maria Tilly, marknadsdirektör för Orkla Foods Sverige.

Kalles Vegan är naturligt rik på omega-3 och har 32 % mindre klimatpåverkan än originalet. Från och med vecka 11 2022 kan du hitta den i butik. Rekommenderat pris är 23,50 kronor.

Var med och driv på vegoutvecklingen! Som en del av Djurens Rätt arbetar Välj Vego för halverad köttkonsumtion till 2030. Vi vill driva på vegoutvecklingen och göra det lättare för konsumenter att välja vego. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden