Hoppa till huvudinnehåll
Fyra nya produkter från Bärta på rad, mot rosa bakgrund
Vegokoll

Höstens fyra nyheter från Bärta

Du har väl inte missat nyheterna från Bärta som lanserades tidigare i höstas? Fyra nya ekologiska och planetnyttiga produkter har dykt upp i vegohyllan - Helbit i smakerna rosmarin & vitlök, rå & naturell höstärta och enrisrökt höstärta, samt filéer med smak av rosmarin & vitlök.

Bärta tillverkar veganska produkter gjorda på svenska, ekologiska och fermenterade ärtor. Förutom att de är rika på protein och fiber samt smakar gott har de också Djurens Rätts märkning I’M VEGAN.

Under hösten har Bärta lanserat hela fyra nya produkter – Helbit med rosmarin & vitlök, Filéer med spiskummin & citron, Helbit, rå & naturell höstärta och Helbit, enrisrökt höstärta. Samtliga produkter finns att köpa hos Coop och vissa av dem kan även hittas på Ica och City Gross.

Bärta Helbit, rosmarin & vitlök, i förpackning

Helbit rosmarin och vitlök

Helbit rosmarin & vitlök beskrivs ha en rund, mild och fyllig  och ett härligt tuggmotstånd. Den går att äta på många sätt, bl.a. kan den skivas för att läggas på mackan.

Bärta filéer, spiskummin & citron, i förpackning

Filéer, spiskummin och citron

Filéer med spiskummin & citron ska ha en aromatisk och rund smak kombinerat med frisk syrlighet. Passar t.ex. med klyftpotatis och en härlig sås.

Bärta Helbit, Höstärta, rå & naturell, i förpackning.

Helbit, Höstärta, rå och naturell

Helbit, Höstärta, rå & naturell är en sorts tempeh på groddad höstärta, som ska ha en nötig och fyllig smak. Höstärtan har ett mörkt skal och är en kulturärta som klarar kalla, svenska vintrar och bevarar jordens bördighet genom att fixera kväve.

Bärta Helbit, enrisrökt höstärta, i förpackning

Helbit, enrisrökt höstärta

Helbit, enrisrökt höstärta har även den höstärtans djupa nötighet och goda inverkan på planeten. Enrisret ger en unik, syrlig röksmak. Färdig att äta och passar bra på t.ex. en macka eller i en sallad. Produkten har tagits fram i samarbete med Nordisk Råvara, och bidrar till att öka andelen svenskproducerat och ekologiskt i vegohyllan.

Få mer inspiration i brevlådan eller inkorgen! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden