Hoppa till huvudinnehåll
herbivore
Vegokoll

The Herbivore vinner vegoutmärkelsen från Djurens Rätt Malmö-Lund

Djurens Rätt Malmö-Lund har korat en vinnare av deras vegoutmärkelse för år 2020 - för andra året i rad vinner den veganska restaurangen The Herbivore i Lund priset. "Under pandemin har restaurangen lyckats bevara en känsla av närhet och gemenskap till gästerna tack vare den trevliga personalen.", löd en del av motiveringen.

Sedan 2016 har Djurens Rätt Lund årligen delat ut en vegoutmärkelse till den restaurang, café eller motsvarande som under året visat framfötterna när det gäller att underlätta för allmänheten att göra djurvänliga val i vardagen.

När så Djurens Rätt Lund slogs ihop med Djurens Rätt Malmö förra året och blev en gemensam lokalorganisation, kunde restauranger och caféer i både Lund och Malmö nomineras.

Vinnaren av vegoutmärkelsen 2020 är den 100% växtbaserade restaurangen The Herbivore i Lund, som kammar hem priset för andra året i rad. 

"På The Herbivore genomsyrar veganismens respekt och kärleksfullhet hela atmosfären och det är en plats där alla kan känna sig välkomna. Det är inte bara uppfinningsrikedomen och kreativiteten med mat och dryck som utmärker The Herbivore. Under pandemin har restaurangen lyckats bevara en känsla av närhet och gemenskap till gästerna tack vare den trevliga personalen", lyder motiveringen.

 

Är du i Lundatrakterna är The Herbivore med andra ord väl värt att besöka (eller att hämta upp mat ifrån eller använda som catering) med en imponerande meny som vi dregglar över att bara läsa. Du hittar bland annat förrätter såsom Buffalo seitan och lökringar samt varmrätter som Teriyaki Buddah Bowl, Ramen och Herbivore Steak.

Josefine Lindborg och Lydia Löthman från Djurens Rätt Malmö-Lund har besökt The Herbivore för att lämna över pris och blommor och för att ta ett snack med ägaren Camilla von Haartman.

 

Camilla berättar att det kändes självklart att öppna en helvegansk restaurang. Särskilt med tanke på att det följde hennes egna värderingar som vegan. Hon säger också att det är kul att vinna vegoutmärkelsen igen.

- Det är jättekul! Speciellt med tanke på att det gäller Malmö också, så är det såklart ännu roligare. Det är väldigt fina ord i nomineringarna som kommer in. Så det blir en bekräftelse på att det man jobbar för och satsar på betyder någonting, säger Camilla von Haartman.

 

Precis som för många andra krögare har det annorlunda året 2020 varit väldigt tufft.

- Alla gäster försvann över en natt. Det var ingenting att göra längre. Men vi grävde inte ner oss, vi tog nya tag och fick nya idéer och kämpar fortfarande. Precis som alla andra så vill vi ju bara att det ska försvinna. 

Restaurangen drog igång ett initiativ som innebär att de bjuder vårdpersonal på matlådor tack vare stöd från privatpersoner, för att alla ska kunna hjälpas åt i dessa tuffa tider.

- Vi drog igång det i mars förra året för första gången. Det var jättekul! Vi fick en bra "connection" med vårdpersonal och cheferna där.

På grund av pandemin får tiden utvisa vad som ligger i framtiden för The Herbivore. Just nu tar de en vecka i taget.

- Nu hoppas vi bara att det här snart är över. Innan pandemin var tankarna riktade mot att expandera, att poppa upp i fler städer. Så vi får se efter pandemin vad som händer, säger Camilla von Haartman.

 

Visst är det härligt med goda vegonyheter? Tack vare våra medlemmar kan vi fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden