Hoppa till huvudinnehåll

Här är världens första veganska restaurang med Michelinstjärna

Michelinguiden har för första gången prisat en vegansk restaurang med en berömd stjärna! Det är restaurangen ONA i sydvästra Frankrike, som startade med hjälp av crowdfunding 2016, som har kammat hem Michelinstjärnan.

ONA, vilket står för Origine Non Animale (alltså icke-animaliskt ursprung på svenska), ligger i den lilla byn Arès, nära Bordeaux i Franrike. På menyn finns en sjurättersmeny som kostar 59 euro. Specialiteten är en gul zucchiniravioli med svart tryffelgnocchi och en mangold med grönsaksricotta. 

Nu är restaurangen världens första veganrestaurang att få den kända Michelinstjärnan.

ONA öppnades av den självlärda kocken och forna arkeologen Claire Vallee. Hon öppnade restaurangen 2016 efter att ha crowdfundat och säkrat ett lån från Nef, en etisk bank. 

För CNN berättar Vallee att hon blev överväldigad när Michelinguidens internationella chef ringde henne för att berätta om nyheten.

- Det här är en bra sak för veganrörelsen, den här stjärnan är bevis på att fransk gastronomi blir mer inkluderande, säger Claire Vallee.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden