Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Här är den nya veganska mjölken - gjord på potatis

En ny växtbaserad mjölk är på ingång! Men här är varken havre, soja eller nötter inblandade - Svenska bolaget Veg of Lund satsar istället på en dryck baserad på potatis. Potatismjölken kommer komma i tre olika versioner under varumärket DUG®. Konsumenter i England och Sverige blir de första att få smaka drycken med ett varumärke som associerar till att råvaran grävts fram.

Veg of Lund utökar under våren sitt växtbaserade dryckessortiment med en ny mjölk under varumärket  DUG®. Det här ska vara en dryck som klarar högt ställda konsumentkrav på smak, textur och hållbarhet .

Drycken skiljer sig från annan växtbaserad mjölk då den är baserad på potatis. Eftersom det är en rotfrukt som växer i hela Sverige, har DUG® ett av de lägsta klimatavtrycken i sin varukategori.

DUG® är dessutom fri från allergener som laktos, mjölk, soja, gluten och nötter och ska ha en krämig välbalanserad smak.

 – Med vårt nya varumärke och en distinkt förpacknings­design ser jag goda möjligheter att Veg of Lunds potatismjölk blir en attraktiv dryck för alla konsumenter som efterfrågar ett gott och krämigt alternativ till befintliga mjölk och marknadens växtbaserade mjölkprodukter, säger Thomas Olander, VD för Veg of Lund AB, i ett pressmeddelande.

Potatismjölken kommer i tre olika smaker: Original för de som vill ha en god och nyttig dryck, den osötade versionen Unsweetend som passar bra till exempelvis frukostflingorna och Barista för dem som vill njuta av en kopp kaffe, té eller kakao.

–  Ordet ’dug’ handlar om att vi grävt där vi står och hittat svaret under våra fötter: ’We dug deep and discovered a new plant-based dairy alternative’. DUG® får marknadens starkaste hållbarhets­profil, med lågt klimatavtryck, motsvarande en fjärdedel av animalisk mjölk, effektiv markanvändning och mycket låg vattenförbrukning, säger Veg of Lunds försäljningschef David Sandberg.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden