Hoppa till huvudinnehåll
Gordon Ramsay står på en scen med ett Silk-paket inklippt bredvid sig
Vegokoll

Gordon Ramsay är ansiktet utåt för ny havremjölk: "Jag gillar verkligen att laga mer växtbaserade rätter"

TV-kocken Gordon Ramsay var en gång så kritisk mot veganer, att han sa att han var allergisk mot dem. Nu medverkar han inte bara i en kampanj för att lyfta Silks havremjölk, utan lagar också mer växtbaserad mat både hemma och på hans restauranger. 

Sajten VegNews skriver att för bara några år sedan skämtade Gordon Ramsay ofta på veganers bekostnad - vid ett tillfälle sa han t.o.m. att han var allergisk mot dem.

Men så 2018 började stjärnkocken smått att ändra sin attityd, vilket yttrades när han twittrade: "Ska ge den här vegan-grejen ett försök", tillsammans med ett foto på en vegansk pizza som han lagt till på menyn på en av sina restauranger i London.

Den veganska rätten fick mycket positiv respons från gäster, så kändiskocken valde att fortsätta att experimentera med växtbaserad matlagning.

Gordon Ramsay står på en scen

I januari 2019 kickade han t.ex. igång året med en helt växtbaserad Veganuarimeny på samma restaurang, som idag går under namnet Bread Street Kitchen. Från menyn kunde gäster bl.a. beställa kockens kända Beef Wellington i vegansk version, där betor användes istället för kött.

I den senaste säsongen av hans populära realityserie Hell's Kitchen, välkomnade Gordon Ramsay dessutom den första tävlande vegankocken i programmet genom tiderna.

Gordon Ramsay är ambassadör för växtbaserad mjölk från Silk

 Så från att för några år sedan ha skämtat på veganers bekostnad, välkomnar inte bara Gordon Ramsay veganer till hans program - han är också ambassadör för en ny kampanj för vegansk mjölk tillsammans med flera andra kändisar, bl.a. Alicia Silverstone.

Det är Silk som har lanserat kampanjen som går under namnet  G.O.A.T, vilket anspelar på att den här havremjölken är den bästa genom tiderna (Greatest of All Time). 

Oat milk från Silk i ett lila paket

Silk är ett varumärke som är mer vanligt att hitta i butiker runtom i Nordamerika och har ett stort utbud av olika växtbaserad mjölk, grädde och andra veganska mejeriprodukter.

Gordon Ramsay har uppmärksammat Silk G.O.A.T-kampanjen på sina sociala medier och förklarade att han börjar bli ett fan av den växtbaserade livsstilen.

Det krävdes att mina barn skulle få med mig, men nu gillar jag verkligen att laga mer växtbaserade rätter hemma och på mina restauranger. Låt mig säga att jag vet storhet när jag smakar det och jag älskar Silk Havremjölk för både söta och salta recept, skriver Gordon Ramsay.

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration i brevlådan eller mailinkorgen! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden