Hoppa till huvudinnehåll
Flera barn sitter på rad, ett barn är i fokus
Vegokoll

Flera myndigheter väljer vegetarisk

SVT Nyheter rapporterar om att både Skolverket och Transportstyrelsen har börjat välja vegetarisk i all större utsträckning. Något som för några år ansågs vara märkligt har börjat bli en desto större del av normen. 

Att äta växtbaserat är det mest miljövänliga valet och det är något som allt fler aktörer börjar uppmärksamma. Senast är det Skolverket som vid konferenser och interna möten alltid serverar vegetarisk mat. Stabchefen Katarina Tiväng säger följande till SVT nyheter. 

 Genom att bland annat välja vegetarisk mat påverkar vi myndighetens negativa miljöpåverkan genom mindre utsläpp av växthusgaser,
 

Beslutet har redan varit igång i ett par månader och vill återspegla att Skolverket är en modern myndighet som eftersträvar att vara långsiktigt hållbar inom miljöområdet. SVT Nyheter har ringt runt till andra myndigheter, bland annat Transportstyrelsen – som också börjat med köttfria alternativ.
 

Transportstyrelsen har vegetariska alternativ vid interna och externa möten. Ibland som ett av flera alternativ och ibland som enda alternativ, säger pressansvarig Monica Näslund.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden