Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Fazers nya veganska dessertsåser: Aito Havrekolasås och Havrekakaosås 

Fazer lanserar smaksatta, växtbaserade och glutenfria dessertsåser med smak av kola och choklad. Fazer Aito Havrekolasås och Havrekakaosås kan båda vispas till mjukt skum och passar fint som bas i olika desserter. En annan nyhet från Fazer är att Aito Oat for Whipping blir palmoljefri.  

Fazer Aito Havrekolasås och Havrekakaosås är de första smaksatta växtbaserade dessertsåserna på marknaden. Förutom att de är veganska, och alltså mjölkfria, är båda fria från gluten. 

Såserna passar fint som bas i olika desserter tillsammans med bär och frukt. Båda produkterna kan vispas till mjukt skum och serveras till bärpajer eller till varm choklad. Kakaosåsen innehåller endast ansvarsfullt producerad kakao.  

Nyheterna kommer i butiker runtom i landet i mars.

Ytterligare en nyhet från varumärket är att havrevispen Fazer Aito Oat for Whipping  får nytt recept och därmed blir fri från palmolja.

– Konsumenterna har efterfrågat Fazer Aito Oat for Whipping utan palmolja. Vårt produktutvecklingsteam har nu tagit fram ett recept där en blandning av kokos- och rypsolja används för att göra vispen tillräckligt vispbar och åstadkomma ett skum som håller, säger Susanna Kallio,  varumärkes- och kategorichef på Fazer Lifestyle Foods.

I receptet används en blandning av kokos- och rapsolja för att få den vispbar. Receptförnyelsen har ingen inverkan på vispbarheten eller smaken. Havrevispen är lätt att vispa till ett luftigt och hållbart skum, som även kan spritsas. 

Produkter tillverkade efter det förnyade receptet lanseras i butik i mars.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden