Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk mangosill från Coop
Vegokoll

Coop lanserar vegansk tofusill

Coop lanserar flera veganska nyheter, inför påsken kommer både inlagd wasabitofu och mangotofu. Sedan tidigare finns även smakerna senaps- och skärgårdstofu. Dessutom ryktas det om nya veganska korvar. 

Fler och fler svenskar efterfrågar veganska alternativ på matbordet. För att möta den ökande efterfrågan lanserar Coop nu två nya veganska ”sillalternativ” med smakerna wasabi och mango under varumärket Coop. Passar lika bra till påsk och midsommar som i en wrap eller i en sallad. 

Vi ser en tydlig vegansk trend hos våra kunder. Många kunder har önskat olika veganska produkter som kan komplettera påskmaten eller annan maträtt. Nu ser vi till att bredda vårt sortiment så vi kan möta den här efterfrågan, säger Åsa Wickholm, chef egna varumärken Coop.

Förutom vegansk tofusill har Coop även lanserat vegansk middagskorv, grillkorv och chorizo. Coops veganska nyheter finns hos alla Stora Coop och i större Coop-butiker.

Tofusillarna har ett rekommenderat pris på 29,95 kr. Produkterna är helt veganska och finns i kyldiskarna.

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden