Hoppa till huvudinnehåll
Cashewmeetly i förpackning med cashewäpplen och grönska i bakgrunden.
Vegokoll

Cashewmeetly lanserar ny vegoprodukt av cashewäpple

Cashewmeetly lanserar tillsammans med Axfood denna vecka en helt ny vegansk produkt tillverkad av cashewäpplen – en restprodukt som i stor utsträckning har gått till spillo. Produkten ska bidra till arbetstillfällen och välgörenhetsprojekt i produktionslandet Senegal, och lanseras i samarbete med Gustav ”Jävligt gott” Johansson.

Har du hört talas om cashewäpplen? Inte? Det hade inte vi heller, men nu vet vi att cashewäpple är den frukt vars frö vi känner igen som en cashewnöt. Frukten växer i Afrika och går ofta till spillo då den ses som en restprodukt vid odlingen av cashewnötter, men det vill Cashewmeetly och Axfood ändra på!

Genom produktionen ska Cashewmeetly skapa arbetstillfällen för kvinnor i Senegal, samt genom vinsten finansiera välgörenhetsprojekt i produktionslandet. I ett samarbete med Gustav ”Jävligt gott” Johansson lanseras nu Cashewmeetly på den svenska marknden.

– Att med en bortglömd restprodukt skapa ett vegokött som är helt naturligt, väldigt mångsidigt och inte minst väldigt gott är fantastiskt. Att den minskar matsvinnet, är hälsosam och också socialt hållbar gör det hela ännu bättre, säger Gustav Johansson i Axfoods pressmeddelande.

Cashewmeetly består av 100% cashewäpple och är tillverkad helt utan tillsatser. Produkten går att koka, steka, woka, grilla eller mixa till en färs. Smaken är fruktig och lite syrlig och har en del tuggmotstånd.

Från och med denna vecka (vecka 42) finns Cashewmeetly att köpa på Willys, Hemköp och på mat.se.

Sugen på att handla djurvänligt? I Djurens Rätts shop hittar du kläder, böcker, affischer, grejer till köket och massa annat skojigt! Samtidigt som du handlar stöder du vårt arbete, bra va?

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden